Мария Трайкова - Дари Време
#ТЕРАПЕВТ

Мария Трайкова

#МАЛКО ЗА МЕН
Имало едно време, много отдавна една корпоративна Мария. И в ранните 30 от своя живот тя си мислила, че е намерила призванието си. Нямала търпение да отиде на работа, дните минавали неусетно, с голям ентусиазъм и вдъхновение. И както често се случва, всяко нещо си има начало и край.

Дали поради съзряването, или раждането на децата ме промени, но започнах да виждам нещата по друг начин. Ако по-рано можех да пренебрегна различията между лични и корпоративни ценности, вече ми ставаше все по-трудно. Особено когато става въпрос за основни ценности. И така реших, че това вече не е за мен. Много трудно взех това решение. Високоплатена работа, позиция, опит. Удобства, придобивки.

И докато лекувах раните от сблъсъка на ценностите, от загубата на всички “придобивки” на които се радвах по-рано, попаднах на ТЕС, някъде през далечната 2012. Като човек с рационален ум си казах: “О, я стига глупости. Ще се тупам по главата и ще си разреша проблемите?” Но нещо ме караше да опитвам. И колкото повече опитвах, толкова повече неща откривах за себе си. Някои от тях не бяха приятни и не беше лесно да си ги призная.
Виждайки обаче свободата, с която се сдобивам реших, че искам да знам и да мога повече, и да помагам на хората. Преминах през всички достъпни обучения тук, в България, а също и при едни от най-добрите специалисти в чужбина.

И започнах да работя с други хора.
Радостта и удовлетворението от това да присъстваш и да подадеш ръка на някого в нужда, душа, която търси себе си, търси нов път, сваля слоевете обуславяне от гърба си, ми носи смисъл и удовлетворение. С уважение към съдбата, личния избор и пътя на тази душа. С приемане и разбиране, че целите, посоката и постиженията ги определя тя, а аз подкрепям, отварям пространство, и ако боли, превързваме душевните рани.
За да прегърнем после себе си такива, каквито сме, със светлата и тъмната част, с раните, с болката, цялостни и истински. Голяма сила се крие в себеприемането. Дълбоко и безрезервно приемам себе си. Приемам житейската си история, постъпките си, всичко. Не ги оправдавам, а ги приемам. Взимам опита, уроците, мъдростта и продължавам напред.
Това прави ТЕС. Това е озарението.
Добре дошъл и ще се радвам да те придружа, да ти бъда другар в този път.

"Бъди промяната, която искаш да видиш в света."

#ТИПОЛОГИЯ

"Encourage, lift, and strengthen one another. For the positive energy spread to one will be felt by us all"

#ЛЮБИМИ КНИГИ
#ОБЩНОСТ

Дарители на време

#КОМУНИКАЦИЯ

Свържи се с мен

Чрез тази форма можете да се свържете директно с мен при въпроси за някои от услугите, които предлагам.

Всеки дарител на време предлага определен брой часове на месец. Стопански дейности извън този времеви диапазон се заплащат към човека предоставящ услугата.