Как Яна стана дарител на време

Знаем, че нашата дейност си заслужава, когато дори социалните клиенти станат дарители на време. Такъв е и случаят на Яна – човек, който отдава цялото си време и внимание за грижата за Ели.

Яна и Ели са две прекрасни дами, които са винаги усмихнати. С тях се запознахме през уникалните  1 Процент Промяна. Ели е едно изключително енергично и усмихнато 12-годишно момиче, което страда от детска церебрална парализа и епилепсия. За нея цял живот се грижи Яна. Тяхното ежедневие е изпълнено с лечения, физиотерапии и други подходи, които подпомагат развитието на Ели.

"Искам Яна да може да седне да си пие кафето с кеф"

Тераса

Една от първите задачи, с които се заехме, беше да измажем терасата и да я преведем в годен за ползване вид. Имаше части на терасата, които бяха преминали точката си на разпадане. Работата не беше малко, но ние не можем да се оплачем, защото за задачите на този обект достигнахме тен на тялото, еквивалентен на две седмици на море.

Намиране на работа

След като Яна ни спомена, че би желала да започне работа – ние се замислихме какво можем да да направим. Обърнахме се към дарителите на време, Лилия се зае с настройката за намиране на работа, Райна пое процеса за търсене, в който се включваше направата на CV, мотивационно писмо и всички регистрации  и процеси.

Лаптоп

Велина от Храм “Рождество Христово” район “Младост” осигури лаптоп на Яна и в рамките на деня тя започна първите си стъки в запонзанството с интересни технологии.

Работа

След няколко месеца търсене, Яна започна работа в онлайн книжарница, където ще може да извършва дейността си като съобразява графика си с този на Ели.

Дарител на време

Яна е, човек, който е силно състрадател и въпреки ситуацията  си иска да помогне на целия свят. За това, тя с радост стана “дарител на време”. 

Тя прие една от най-важните длъжности – мениджър социални клиенти. Нейната експертиза и поглед върху потенциалните социални клиенти е стойностна добавка към Дари Време.

Можете да намерите профила на Яна – тук.

Можете да прочете повече за Яна и Ели в сайта на 1 Процент Промяна.