За каузата – Дари Време
#ЗА КАУЗАТА

Нашата цел

Да помагаме на хора, които попадат в социално изключване.

Мисията ни е да подпомагаме хора в нужда, като им предоставяме ценни знания и умения, с които да надградят потенциала си. Правим всичко това възможно с помощта на мрежа от експерти и професионалисти, които вярват в каузата ни и даряват от личното си време. По този начин ние създаваме висококачествени услуги, достъпни за хора в социално изключване. Нашата цел е да увеличим шансовете на тези хора за намиране на по-добра работа и по-високо качество на живот.

#ПРИЧИНА

Защо помагаме?

България е първата по бедност и ниско качество на живот държава в Европейския съюз. Това означава, че повече от ¼ от населението не могат да си позволят: здравословна храна, да поддържат нормална температура в жилището си, да покрият базовите си нужди и да си позволят развитие.
Ние от Фондация “Дари Време” вярваме, че заедно можем да променим това и да подобрим качеството им на живот.

Според данни на Националния Статистически Институт (НСИ) за 2021 групата от хора под прага на бедността и в социално изключване се състои от: 50% (безработни), 34,7% (пенсионери), и 33,7% (неактивни на пазара на труда, много от които хора с ТЕЛК и хора с увреждания/ специални потребности). Това са основните целеви групи, върху които ние от Фондация “Дари Време” се фокусираме.

1

Проблемът

22% от населението ни в 2021 пада под прага на бедността.

2

Целеви групи

50% от хората под прага на бедността и в социално изключване.

3

Решението

Предлагаме нужни услуги с 90% намаление за хора в нужда чрез дарители на време

Вие сте човек в социално изключване?

Станете част от нашето социално семейство и използвайте 90% намаление на всички предлагани от нас услуги

#РЕШЕНИЕ

Какво е нашето решение?

Ние вярваме, че решението на този проблем зависи изцяло от нас. Нашата цел е да създадем лека и удобна платформа, която да свързва хора в нужда с професионалисти, които предоставят образователни и професионални услуги. Нашата цел е чрез Фондация “Дари Време” да подпомогнем на хората в крайна бедност и социално изключване чрез:

#ЗАВЪРШЕНИ ОБЕКТИ

Какво постигнахме досега

Имахме щастието да се свържем с прекрасни хора и организации, които ни помогнаха да подобрим качеството на живот на 100 човека в рамките на последните 2 години. Вярваме, че дори и с малки стъпки, се движим към промяната, която искаме да видим в България.

90+

хора, на които сме помогнали

807

клиента

14

проекта / обекта

16

дарители на време
#ПРОЕКТИ

Завършени проекти

Успяхме да завършим не малък брой обекти, обучения и да помогнем на хора, но това за съжаление никога няма да е достатъчно.

Ще продължаваме да помагаме на когото имаме възможност със знанията си, експертизата си и най-вече времето ни.

#ОБУЧЕНИЯ

Завършени обучения

Имахме възможността да направим няколко обучения на страхотни хора чрез програмата “Една крачка напред”. За нас беше неописуемо готино, че успяхме да надградим уменията и начина на мислене на толкова готини хора.