Захарна фабрика – Галя – Дари Време

Захарна фабрика – Галя

Прекрасната Веси от Един Процент Промяна ни свърза с Галя, която е директор на Дома за ветерани на културата и изкуствата. Отидохме в Захарна фабрика и там ни чакаше лъчезарната Галя. Първото впечатление от дома е нивото на чистота. Сградата е много стара, но с малкото, което имат като възможности – те поддържат дома в много добро състояние. Това не се случва само с добро желание. В един момент седят на компютрите и се грижат за административната работа, в следващ момент измиват пода на коридора. Питам ги: “Нямате ли човек, който да чисти?” – отговорът е: “Някои неща си ги покриваме ние”. 

"В дома се усеща една скрита отдаденост"

Както може да се види от снимките компютрите бях на поне 20 години. След като изчистихме праха и в двете кутии се откри по една флопи за дискети от 3.5 инча / 1.44МБ. В наши дни – това е на границата с реликва.

Сменихме двата стари диска с чисто нови преинсталирани SSD дискове, при което компютрите полетяха. Сега можем спокойно да знаем, че още години – тези компютри не трябва да ги мислят. Разбира се също така поправихме всеки телефон, който ни беше представен.

Като черешка върху тортата Велина от храм „Рождество Христово“ – София беше така любезна да ни предостави много готин лаптоп за Галя. Както може да се видим от снимките – Галя беше много щастлива.

Много се радваме, че имахме възможността да се запознаем с тези прекрасни дами. Повече информация за тях можете да намерите тук.