Ваня може да снима отново - 100% Кауза

Ваня може да снима отново

В тази история ще ви запознаем с Ваня – пенсионер, който е пример за това, че хората дават не защото имат големи възможности, а защото имат добро в излишък.

В един слънчев ден получаваме съобщение в през стрнаицата за контакти от Ваня. В него гласи, че Ваня – пенсионер на 71 години. Тя има компютър и телефон, които вече не може да използва адекватно. Занесла ги е да ги ремонтират, но са я изпратили с любезната оферта от 600-700 лв. Лаптопът и е Lenovo – G570, на поне 12 години (i5-2410M). Отделно – втора ръка този компютър струва 250лв.

Почудихме се откъде идва разликата в поправката срещу закупуването на цял нов лаптоп?

"Организирам излети с възрастни приятели и искам да се снимаме като за последно, но паметта е пълна..."

От снимките можете да видите, че лаптопът е прегрял с право и твърдият му диск е започнал да придобива неправилни цветове. Почистихме лаптопа, инсталирахме нова операционна система и SSD (240GB), което да го съживи. Това ще и позволи да си разглежда във фейсбук и да играе табла колкото си пожелае, без опасност от прегряване.

За да може Ваня да използва телефона си пълноценно, ние премахнахме ненужни приложения и вируси, настроихме акаунти и освободихме 32% от паметта на телефона, което ще позволи на Ваня да направи поне още 1,000 снимки. Въпреки това телефонът е вече този стар и в момента сме в процес на търсене на устройство, с което да го заменим. 

Ваня е една много мила и добра жена. Тя е от онзи тип хора, които може да не са получили най-доброто от живота, но тя продължава да дава…и дава…и дава. При нея живеят три котки, а овен това се грижи и за всички квартални животники. Въпреки малката си пенсия тя не спира да ги храни, да ги води на ветеринар. Това за нас е една от дефинициите на добротата – дори и да нямаш много за себе си – да даваш на другите.

Пожелаваме и още много години да бъде толкова добра и да не спира да помага.