Орландовци - Ваня - Дари Време

Орландовци – Ваня

В един слънчев ден получаваме съобщение от Ваня. В него гласи, че Ваня вече на 71 години – има копмпютър и телефон, които вече не може да използва адекватно. Занесла го е да го ремонтират, но са я изпратили с любезната офертра от 600лв-700лв. Лаптопа е Lenovo – G570. Устройството е на поне 12 години (i5-2410M). Отделно – на старо този компютър струва 250лв.
Чудя се от къде идва разликата в поправката срещу закупуването на цял лаптоп?

"Организирам излети с възрастни приятели и искам да се снимаме като за последно, но...паметта е пълна"

От снимките можете да видите, че лаптопа е прегрявал с право и твърдия му диск е започнал да придобива неправилни цветове. Успяхме да почистим лаптопа и да инсталираме ново SSD (240GB), което да го съживи. Това ще и позволи да си разглежда Facebook и да играе табла колкото си пожелае без опасност за прегряване.

Отделно освободихме 32% от паметта на телефона, което ще позволи на Ваня да направи поне още 1,000 снимки.

Ваня е една много мила и добра жена. Типа човек, който може да не е получил най-доброто от живота, но тя дава…и дава…и дава. При нея живеят три котки, а отделно се грижи и за всички квартални животники. Въпреки малката си пенсия – тя не спира да се грижи за тях. Това за мен е една от дефинициите на добротата – дори и да нямаш много за себе си – да даваш на другите.

Пожелаваме и още много готини да бъде толкова добра и да не спира да помага.